Odigrajmo igricu – Quizventure

Iako je online nastava postala naša rutina, vjerujem da smo svi (i učenici i nastavnici) prilično umorni. Zbog toga danas jedna lagana aktivnost naziva Quizventure.

Quizventure je igrica koja učitava pitanja iz baze. Odgovori se pojavljuju na ekranu u obliku svemirskih brodova. Učenici se po ekranu kreću tipkovnicom (strelicama) i razmaknicom gađaju brodove. Cilj je pogoditi sve točne odgovore. U kratkom videu pogledajte kako to izgleda.

Video 1. Primjer aktivnosti Quizventure

Cilj ove aktivnosti je promicanje učenja, a ne ocjenjivanje. Možete ju koristiti za ponavljanje i uvježbavanje. Primjerice, za vježbanje brzog računanja, vrsta riječi i slično. Mogu je koristiti i najmlađi učenici.

Quizventure se dodaje standardno, kao i svaka druga aktivnost.

Slika 1. Dodavanje aktivnosti Quizventure

Prilikom dodavanja, u postavkama aktivnosti potrebno je dodati kategoriju baze pitanja iz koje se učitavaju pitanja. Preporučila bih vam da napravite posebnu kategoriju te da koristite pitanja višestrukog odgovora. Po mogućnosti s više točnih odgovora. Tako će učenici morati “pogoditi” sve odgovore koji se kreću po zaslonu, što igru čini zanimljivijom. Isto tako, ponudite učenicima što više odgovora kako bi na zaslonu bilo više brodova. Nemojte se ograničiti inicijalnom postavkom od pet ponuđenih odgovora. Slobodno neka ih bude i desetak. Bit će napetije 🙂

Slika 2. Uređivanje pitanja s više točnih odgovora

Želite li provjeriti tko je od učenika odigrao igricu, provjerite zapise u bloku postavki.

Slika 3. Blok postavki aktivnosti

Vjerovali ili ne, to je sve što imam napisati o ovoj aktivnosti. I po dužini posta možete vidjeti da je vrlo jednostavna za umetanje i postavljanje.

Želite li, slobodno isprobajte igricu iz primjera u videu. Ako još niste upisani u kolegij u kojem se igrica nalazi, prijavite se svojim AAI@EduHr korisničkim podatcima i kliknite gumb Upiši me u kolegij.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂