CARNetov prvi masovni online tečaj–Moodle MOOC

Prije nekog vremena na stranici loomen.carnet.hr (adresa koja je zamijenila dobro nam znanu moodle.carnet.hr) pojavila se kratka obavijest o održavanju prvog masovnog online tečaja, a radilo se upravo o Moodle tečaju.

mooc111

Kako sam poznati ovisnik o učenju na internetu i učenju “o učenju na internetu”, nekoliko dana sam sama sebe “odgovarala” od prijave, računajući koliko vremena provodim na raznim poslovima i koliko sati ima jedan dan Smiješak. No, naravno, nikakva matematika me nije uspjela spriječiti i jednim klikom na link Prijava, našla sam se u dobro poznatom okruženju.

Jesam li zažalila? NIKAKO!!!

Već prvi dan jedva sam iščitala sve poruke dobrodošlice na forumu i tolika količina pozitivne energije i želje za učenjem me je oduševila!

Najbolji opis interesa i atmosfere možete pročitati na CARNetovom blogu o e-obrazovanju. Preko 200 polaznika već prvi dan! A samo osam mentora… Dragi moji mentori, čini mi se da ćete imati posla preko glave Smiješak.

moc2

Današnja situacija je još zanimljivija. Već sam pogled na sliku reći će vam sve:

mooc

357 sudionika u ulozi učenika (nastavnici svih predmeta, učitelji razredne nastave, pedagozi, psiholozi, predavači s fakulteta iz cijele regije), a prijave su još uvijek otvorene…

Dugo vremena je prošlo od ELA-e i zaboravila sam koliko je poticajna ova okolina i kako je lijepo u društvu osoba koje misle kao i vi. Nemaju vremena za pauzu i kavu, ali uredno odgovaraju na sva pitanja postavljena na forumu! Ali, to nije sve Smiješak. Uz sve obveze, komunikacije unutar moodlea, kao da nam to nije dovoljno, rasprave i materijale dijelimo i na facebooku. Definitivno moji ljudi Smiješak otvorenih usta.

mooc3

Hvala vam svima od srca što ste me vratili na blog i dobrom starom pisanju. A i vrijeme je da krenem dalje. Moodle 2 verzija prisutna je već duže vrijeme i red je da se upoznamo s razlikama.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂