Dodaci za Moodle iz Microsofta

Na stranici Microsoftovog edukacijskog laboratorija www.educationlabs.com pronašla sam nekoliko zanimljivih dodataka i programa koji nastavnicima mogu uštedjeti vrijeme prilikom pripremanja materijala za nastavu.

U ovom ću se postu osvrnuti na dodatke vezane uz Moodle, ali svakako preporučujem da pogledate i ostale.

Office Add-in for Moodle

 

image

Ovaj dodatak omogućuje korisnicima da spremaju MS Office dokumente (word, excel i power point datoteke) direktno u svoj kolegij, te da te iste dokumente otvaraju sa Moodle servera u Office programima.

Dodatak radi za verzije Officea 2003, 2007 i 2010 i na engleskom je jeziku.

Nakon instalacije u izbornik Datoteka (File) dodaje dvije nove opcije: Open from Moodle i Save to Moodle.

 

 

Nakon odabira jedne od opcija (snimanje ili otvaranje dokumenta) potrebno je upisati adresu Moodle servera, te se prijaviti sa svojim korisničkim podacima .

image

 

image

 

 

 

 

 

 

 

Ako je prijava uspješna, dobit ćemo popis svojih kolegija, odaberemo kolegij i mapu u koju želimo spremiti (ili iz koje želimo otvoriti) dokument i kliknemo na Save (ili Open, naravno).

image

image

image

I to je sve Smiješak Vrlo jednostavno i nema puno posla.

 

imageNa žalost, dodatak ne radi u svim slučajevima tako glatko. Povremeno se događa da dobijemo poruku da se datoteka ne može spremiti ili otvoriti. Prema diskusijama vezanim uz ovaj dodatak nekoliko korisnika prijavilo je problem. Nadajmo se da će ga uskoro otkloniti, jer dodatak stvarno olakšava rad na kolegijima u Moodleu.

 

 

Hoće li i kako dodatak raditi i u verziji Moodlea 2.0, vidjet ćemo uskoro Smiješak 

 

Microsoft Live Services Plug-in for Moodle

 

Još jedan zanimljiv dodatak za administratore omogućuje integraciju Microsoft Live servisa u Moodle. Na taj način učenici i nastavnici ne trebaju izlaziti iz Moodle okruženja da bi provjerili poštu, poruke ili kalendar.

Detaljniji opis i video demonstraciju dodatka pogledajte ovdje.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂