Prijava na CARNetov tečaj “Izrada online tečaja pomoću Moodle-a”

imageIako je CARNet ukinuo mentorirane online tečajeve, ova se informacija, srećom, ne odnosi na gore navedeni Smiješak. Citiram danas objavljenu vijest na CARNetovoj stranci:

Prijave na online tečaj “Izrada online tečaja pomoću Moodle-a” uz podršku online mentora, koji će s održavanjem započeti 2. veljače 2011., su otvorene. Ovaj je tečaj namijenjen nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova članica CARNeta koji u skladu sa smjernicama instrukcijskog dizajna žele samostalno osmisliti i izraditi online tečaj u Moodle-u iz proizvoljno odabranoga područja.
Zainteresirani se mogu prijaviti korištenjem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr na stranici http://www.carnet.hr/onlinetecajevi/prijava.
Tečaj traje šest tjedana, tijekom kojih će polaznici izraditi svoj online tečaj u sustavu Moodle, koji će im po završetku pohađanja online tečaja ostati dostupan još dva mjeseca, a na zahtjev, period dostupnosti može biti i dulji.

Potpunu obavijest možete pročitati ovdje.

Da tečaj zaslužuje vašu pozornost govori i informacija da je u lipnju 2010. godine osvojio nagradu Comenius EduMedia Seal (Pečat). To je već treća nagrada za CARNetove online tečajeve. Prvi puta, 2008. godine nagradu je dobio tečaj Lidije Kralj i Gordane Sokol “Logo – online učenje programiranja”, a već sljedeće godine i “E-tečaj za e-mentore”, autora V. Hledea, Ž. Vučine i T.Stipančića.

Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje tečaja, procedura je slijedeća: Na stranici http://www.carnet.hr/onlinetecajevi/prijava pronaći ćete informaciju o broju slobodnih mjesta, te prijaviti tečaj. Kada otvorite stranicu, dio za prijavu izgleda ovako:

image

Neka vas to ne zbuni. Samo u padajućem izborniku odaberite veljaču i situacija će se promijeniti:

image

Klikom na “Prijava” otvorit će vam se obrazac za unos korisničkog imena i lozinke. Popunite ih i kliknite “Prijavi se”.

image

Čestitam! Uspješno ste se prijavili na tečaj. Sada se još samo registrirajte u Moodle sustav na adresi http://moodle.carnet.hr i pričekajte da Vam se javi mentor sa porukom dobrodošlice i početnim uputama. Sjedećih šest tjedana radit ćete na svom prvom online kolegiju u Moodle-u. Čini Vam se da je to previše vremena? Ne budite baš sigurni u to Smiješak s namigivanjem.

Više o online tečajevima i postupku prijave pročitajte na stranici https://www.carnet.hr/onlinetecajevi

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂