Kako otvoriti vlastiti kolegij?

Ukoliko želimo izbjeći peripetije s instalacijom i održavanjem, a u sustavu smo obrazovanja, prostor i podršku daje nam CARNet. Postupak za dobivanje vlastitog prostora je jednostavan i brz.

Nakon upisivanja adrese https://moodle.carnet.hr u adresnu liniju web imagepreglednika, u gornjem desnom kutu nalazi se mjesto za prijavu. Prijava je moguća s AAI@EduHr korisničkim identitetom.

 

Ukoliko ne želite pamtiti adresu https://moodle.carnet.hr prijavite se na portal Edu.Hr i odaberite Moodle sa popisa usluga koje su dostupne.

image

imageMeđu blokovima s desne strane (posebno ističem Moodle priručnik autorice Ivane Bosnić) nalazi se i blok sa linkom na zahtjev za novi tečaj (kolegij).

U zahtjevu je potrebno popuniti sljedeće detalje: Naziv kolegija (koji će se pojavljivati u popisu kolegija), kraticu (za navigaciju) i sažetak.

image

Lozinka kolegija se može dodati i naknadno. Ona omogućuje korisnicima da se sami upišu u kolegij, što je vrlo praktično.
U svom sam kolegiju za nastavu zaboravila na tu mogućnost i svakog sam učenika (njih oko 200) tražila i dodavala u kolegij! Vrijeme utrošeno na taj posao mogla sam iskoristiti i puno bolje Tužni smiješak.
Kada se postavi lozinka kolegija, prijavom u sustav i unosom lozinke polaznici se sami upisuju u željeni kolegij. Naravno, tako postoji način da se u kolegij upiše i netko tko slučajno sazna lozinku, ali taj problem jednostavno se rješava ograničavanjem roka upisa ili promjenom lozinke nakon nekog vremena.

U dijelu Razlozi za otvaranjem kolegija potrebno je kratko opisati gdje će se kolegij koristiti i na koji način. Te informacije pomažu administratoru kod odlučivanja o odobravanju zahtjeva.

Nakon popunjavanja ovih informacija potrebno je kliknuti na “Zatraži tečaj” i pričekati e-mail administratora sa obavijesti o odobravanju i linku do kolegija. Prema mojim dosadašnjim iskustvima (a nemam ih malo) poruka o odobravanju kolegija doći će u roku od nekoliko minuta do najduže nekoliko sati.

Sada je prostor otvoren… A pravi posao tek predstoji Smiješak s namigivanjem.

1 thought on “Kako otvoriti vlastiti kolegij?”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂