Osim standardnih razloga zbog kojih bih svakome preporučila Moodle (besplatan program, otvorenog koda, velik broj korisnika, izvrsna podrška, prijevod na hrvatski jezik…) osobno bih izdvojila jedan: otvaranje tečaja na CARNet-ovom serveru.

Zbog čega je to toliko važno?

imageNa CARNetovom moodle serveru, koristeći AAI@EduHr elektronički identitet svaki nastavnik vrlo jednostavno može otvoriti kolegij i dodati učenike u njega. Nema potrebe za opterećivanjem poslovima kao što su traženje servera, instalacija moodle-a, administriranje (a svaki o njih je izuzetno složen), već jednostavno koristimo moodle kao krajnji korisnici.

Kako izgleda proces dobivanja prostora na CARNetovom serveru? To je tema za poseban post Smiješak

2 thoughts on “Zašto baš Moodle?”

  1. Zbog čega je za ulazak u MOODLE potrebna šifra tj elektronički identitet? Konkretno na PFO (pravni fakultet osijek) MOODLE je u testnom periodu i neki ga profesori koriste za objavu ispitnih rezultata. Svaki je student primoran “otvoriti carnet račun” nabaviti šifru, premda mnogi (skoro svi) od nas pristupaju internetu preko nekih drugih operatera. Tako ispada da Carnet ima mnogo korisnika a ono truba… jednostavno moraš…

    1. Hej, Damire. Razlog je jednostavan. CARNet daje podršku učenicima, nastavnicima i studentima. Da bi koristio tu podršku, moraš se registrirati. CARNet nije ustanova koja daje pristup Internetu (iako CARNet korisnici imaju povoljniji pristup kod mnogih davatelja usluga), već ustanova za podršku korisnika našeg obrazovnog sustava. Tako sa AAI@EduHr elektroničkim identitetom možeš pristupiti Moodleu, portalu za udaljeno učenje “Nikola Tesla”, općoj enciklopediji, e-knjižnici, ali i (što je studentima posebno važno Centru za online baze podataka). Također možeš sudjelovati u CARNetovim online tečajevima. Najmanje što možeš napraviti da bi mogao koristiti sve ove usluge je otvoriti korisnički račun :).

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂