Kada sam otkrila online nastavu, oduševila sam se činjenicom da ne moram za sve što želim naučiti ići na razne seminare, često i izvan mjesta boravka, već mogu sjediti kod kuće, u vrijeme koje mi najbolje odgovara i napredovati svojim tempom. Netko će reći: “Da, pa tako možeš učiti i iz knjige ili iz različitih izvora na Internetu!” Ali bit će samo djelomično u pravu! Kroz online nastavu vodili su me izvrsni mentori, a komunikacija na forumu često je bila zanimljiva i poticajna i stalno me vraćala u tečaj.

Nakon nekog vremena počela sam razmišljati na koji način bih mogla sustave za udaljeno učenje iskoristiti za poboljšanje kvalitete nastave u svojim razredima. Čini mi se da polako uspijevam u tome.

Ovaj blog zamišljen je kao mali vodič kroz sustave za udaljeno učenje, prvenstveno Moodle. Ukoliko uspijem u svojoj nakani, to neće biti priručnik za korištenje Moodle-a kao alata, već smjernice na koji način se njegovi dijelovi mogu uklopiti u nastavni proces.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Još objava:

Image by macrovector on Freepik

Probna matura iz informatike u Loomen okruženju

Kako bi olakšale ovogodišnje provođenje probne mature iz informatike U kolegij Pripreme za ispit iz informatike na državnoj maturi dodale smo test probne mature. Zato zaboravite printanje, ključeve za odgovore i ručno ispravljanje i provedite probnu maturu bez dodatnih poslova 🙂